Guider > Filmvisning
Filmvisning
Vad kul att ni vill anordna en filmvisning! Här under kommer ni få reda på allt ni behöver veta för att anordna en filmvisning.
Här är hela checklistan som pdf, som du kan ladda ner.
Filmvisning
Vad kul att ni vill anordna en filmvisning! Här under kommer ni få reda på allt ni behöver veta för att anordna en filmvisning.
Checklista
Checklista
Checklista
Checklista
Checklista
Kom igång!
Idéverkstad
Ni kanske har hundra idéer på vad ni vill göra. Använd vårt material för att hitta på och utveckla idéer. Diskutera tillsammans och hitta “kärnan” - vad det är som ni vill fokusera på. Ni kan göra en övning för att diskutera vad ni har för erfarenheter och vad ni vill göra.
Starta en förening
Använd vårt startkit, för att starta upp en förening. Då kan ni öppna bankkonto och ta del av den stöttning Vi Unga kan ge. Det tar ungefär en timme om ni använder vårt startkit.
Starta en studiecirkel i arrangörskap
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan och sätt igång en studiecirkel i arrangörskap. Det är bra att skriva ett mejl eller ringa dem direkt, så ni kan bjuda dem till nästa gång ni har möte. De kommer då vilja låna en timme av er tid för att berätta om studiecirkeln och hjälpa er att starta den. När ni startar en studiecirkel, så kommer en av er behöva gå en cirkelledarutbildning.
Börja planera!
Gör en tidsplan
Bestäm tidpunkt för filmvisningen, så har ni en utgångspunkt för era planeringar. Det kommer hjälpa er att planera rätt.
Gör en aktivitetsplan
En aktivitetsplan hjälper er att dela upp uppgifter, och se till att de blir gjorda.. Ni skriver upp vad som ska göras, vem som ansvarar för att det blir gjort och till vilket datum det ska göras.
Ta hjälp i planeringen
Behöver ni mer hjälp i er planering. Testa att använda vår övning livspussel. Den hjälper er hinna med ert eget liv. Vi har även övningar i ansvarsfördelning. Gå in på vår sida om föreningsliv, för att se våra verktyg.
Pengar
Att söka finansiering till ert arrangemang är viktigt tidigt i planeringen, eftersom det sätter gränser för vad ni kan göra. Därför är det viktigt att ni letar efter bidrag, stipendier och sponsorer. Här nedan hittar ni hur ni gör en budget, hur ni kan söka pengar och information om att redovisa pengarna.
Licens
Nu kör vi!
Gör en dagsplan
Planera allt som händer och vem som fixar vad under dagen för ert arrangemang. Ni kan använda vår aktivitetsplan eller vår dagsplan till det.
Gör en aktivitetsplan
Planera allt som händer och vem som fixar vad under dagen för ert arrangemang. Ni kan använda vår aktivitetsplan eller vår dagsplan till det.
Gör ett minutschema
För själva filmvisningen kan ni göra ett minutschema - alltså ett schema över allt som händer som är så detaljerat att ni planerar varje liten stund.
Ansvarsområden
Nu närmar sig den stora dagen, när er filmvisning äntligen blir av! Under filmvisningen, finns det många saker ni behöver hålla koll på och fixa. Använd därför vår lista över ansvarsområden, för att se till att det finns någon som vet och ansvarar för varje grej
Börja sprida ordet!
Avsluta
Innan ni har avslutat erat arrangemang är det bra om ni gör en sista aktivitetsplan för avslutningen. När ni har gjort det är det dags för att utvärdera, och städa upp i ekonomin!
Här nedanför hittar du verktyg för att avsluta ditt arrangemang.
Sista aktivitetsplanen
Nu är det dags att avsluta alla saker ni behöver avsluta. Det ni nu behöver tänka på är vad som fortfarande behöver göras. Det kan vara saker som:
- Behöver ni städa direkt efter eller sker det dagen efter?
- Publicera bilder och text från evenemanget. Samla ihop recensioner, twitteruttalanden, facebookstatusar; ja alla som kommunicerat ut att evenemanget var bra.
- Städa upp i ekonomin. Finns det något ni fortfarande behöver betala?Har ni sorterat alla kvitton och bokfört allt?
Det kan vara bra att göra en sista aktivitetsplan, där ni skriver ner de saker ni behöver göra klart eller lösa.
Ekonomisk redovisning
När ni är färdiga med hela arrangemanget är det dags för en ekonomisk redovisning. Det är en slutlig räkning av alla pengarna, som ni gör när ni har betalat allt ni behöver betala och fått in alla pengar ni kan få in. Ni gör den alltså när allt med pengarna är klart.
Utvärdera
Efter ett arrangemang är det bra att utvärdera. Allt ni gör lär ni ju er av, och det är bra att göra en utvädering för att ni ska berätta för varandra vad ni lärt er, vad ni tyckte var bra och vad som kan göras bättre. Speciellt om ni vill göra samma sak igen!