Föreningsliv

Materialbanken   >   Föreningsliv

Föreningsliv

När ni arrangerar kan ni använda olika föreningsverktyg som hjälp. Ni kan organisera er i studiecirklar, föreningar eller bara använda våra projektprotokoll.
Här hittar ni oika hjälpmedel för att göra det lättare för er att driva er arrangörsgrupp.

Föreningsliv

När ni arrangerar kan ni använda olika föreningsverktyg som hjälp. Ni kan organisera er i studiecirklar, föreningar eller bara använda våra projektprotokoll.
Här hittar ni oika hjälpmedel för att göra det lättare för er att driva er arrangörsgrupp.

Starta en studiecirkel!

 

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan om ni vill starta en studiecirkel!

Vad är en studiecirkel?

I en förening kan medlemmarna bedriva vissa projekt i form av en studiecirkel. En cirkel är till för att lära sig. Den som lär sig i en studiecirkel kan få stöd i sin verksamhet. Det kan vara tillgång till en lämplig lokal, möjligheter att låna utrustning eller bidrag till fika på mötena. Minst tre personer deltar och de träffas minst tre gånger.

 

Vad är en cirkelledare?

En kamratcirkel är en studiecirkel där minst tre kompisar har bestämt sig för att lära sig något tillsammans. I en cirkel får en av er rollen som cirkelledare. CIrkelledaren har gått en utbildning i att leda cirklar. Cirkelledaren behöver inte kunna mer än andra om det ni vill lära er, för i en kamratcirkel lär sig alla tillsammans. Cirkelledaren kan se till att alla får plats att prata och trivs, och samlar in namn på de som varit med vid varje tillfälle.

Vad är en Studieplan?

I en studiecirkel utgår en efter en studieplan och ett studiematerial. En studieplan ska innebära minst tre träffar, och varje träff får vara max fyra studietimmar lång. En studietimme är 45 minuter. Det är ungefär så länge en person orkar planera och jobba innan den behöver paus.

 

En studieplan är en förklaring av vad man vill lära sig i en studiecirkel. Fylla i en plan kan man göra på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida. Men vi har två övningar för att hjälpa er att hitta på vad ni vill skriva i en studieplan!

 

En studiecirkel startar ni genom att maila ert lokala studieförbundet vuxenskolan kontor. Leta er in på hemsidan så hittar ni kontaktuppgifter; https://www.sv.se/

Starta en Vi Unga förening!

 

Vi Unga är en organisation för barn och unga. Vi vill att våra föreningar kan förverkliga sina ideer.
Varför starta en Vi Unga-förening?
Som förening får ni hjälp och stöttning med er verksamhet av oss. Med Vi Ungas hjälp kan föreningar söka pengar och bidrag, få tillgång till lokaler att vistas i, få utbildning som utvecklar både personer och föreningar.

Starta förening genom Vi Ungas Startkit

Att starta förening kan ni göra med hjälp av Vi Ungas Startkit. Det innehåller alla delar ni behöver för att starta upp en förening. För att läsa mer om hur ni gör, och hitta startkittet, kika in här:

Startkitet hittar ni här: